2014. május 31., szombat

Ede története elkezdődik

Kedves Olvasóm,

kezdjünk most bele egy konkrét esetbe, amiben szemléltetem, hogy egy állás vesztés problémában, hogyan segít a choaching. Elöljáróban fontos megjegyezni, hogy ez nem egy valós ügyfél valós esete, csak egy példa eset, a szemléltetés kedvéért.

Az első ülés.

Gyakori jelenség, hogy egy 50-es évei közepén járó munkavállalót elbocsátanak. Ez nagyon nehéz helyzetet teremt az elbocsátott személy életében.
Esetünk szereplője Ede. Villamosmérnök, szervizmérnökként dolgozott egy középvállalatnál, orvosi műszereket javított. 54 éves korában, 20 évnyi munkaviszony után elbocsátották. Már csak 6 éve volt a nyugdíjig, egy év múlva biztonságba, védett korba lépett volna. Egyedül él, 5 éve vált el. Az elbocsátás váratlanul érte, még a felmondási időt sem kellett ledolgoznia. Egyik napról a másikra munka, jövedelem és feladat nélkül maradt.
Már több mint egy éve van munka nélkül, amikor Coach-hoz fordul.
Az első találkozáskor elmondja a helyzetét, elmeséli, hogy az elbocsátása után 3 hónapig teljesen elkeseredett és passzív volt. Ült a lakásában nap mint nap, bámulta a TV képernyőt. Bejelentkezett ugyan a Munkaügyi központba, hogy legalább azt a kevés álláskeresési járadékot megkapja, és remélte, hogy fognak neki kínálni valami állást lehetőséget, de sajnos nem történt semmi. Aztán elkezdett munkát keresni, de a legtöbb helyre ahová jelentkezett, be sem hívták, ahova behívták ott pedig nem járt sikerrel. Szerinte a kora miatt nem vették fel sehova, úgy érzi, a nyugdíjig már munka nélkül marad. Tartalékai még kb. 6 hónapig tartanak ki, ha nagyon takarékosan él. El van keseredve, nem tudja mihez kezdjen.
A Coach miután türelmesen végighallgatja, kérdéseket tesz fel neki az elmondott helyzettel kapcsolatban. A Coach kívülről nézi őt és a szituációt és kérdései segítségével Ede elkezd ránézni a saját helyzetére kívülről. Olyan ez, mintha "kilépne a saját testéből", helikopterre szállna és elkezdené a saját életét felülnézetből látni. Ez egy teljesen új perspektíva. Olyan dolgokat is észrevehet innen az ember, amiket a helyzeten belül nem érzékelt. Ahogyan kibontakozik a látvány, Ede ráébred, hogy ahhoz a látványhoz képest, amit most érzékel, milyen is lenne az, amit valójában látni szeretne. Milyen is lenne az az ideális kép, ami ha elé tárulna, azzal elégedett volna. Kérdéseivel a Coach most arra készteti Edét, hogy fogalmazza is meg, hogy milyen ez az ideális állapot, mik a céljai ebben a jelenlegi helyzetben. Mit vár coachingtól?

Álljunk meg itt egy pillanatra! 
Volt ebben a történetben itt egy nagyon fontos dolog. A CÉLOK!
Korábbi bejegyzésemben már írtam a CÉL fontosságáról. Emlékszik? A vitorláshajó, aminek a kapitánya kell, hogy tudja, melyik kikötő a cél, különben soha nem ér partot a hajó, vagy valami Robinson Crusoe-féle szigetre vetődik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy akkor lehet sikeres a Coach és Ügyfele együttműködése, ha kijelölik a célt, ahová a Coach támogatásával az Ügyfél el szeretne jutni.

Kis kitérőnk után térjünk vissza Ede történetéhez!

A beszélgetés során Ede több célt is említ. Szeretne anyagi biztonságot, új állást, fontosnak érezni magát, valahova tartozni, megtanulni magabiztosan állást keresni. A Coach kérésére felállít egy fontossági sorrendet, miszerint elsősorban a magabiztosságot kellene elérni az álláskeresésben, mert ennek következtében lesz új állása. Ha állása van, akkor ebből következik majd az anyagi biztonság, az, hogy tartozni fog egy közösséghez és végső soron a munka fontossá teszi őt.
A Coach ezután határidőt kér Edétől, aki 3 hónapot adott magának a céljai elérésére.

Ismét fontos momentumhoz érkeztünk. A második bejegyzésemben említettem a coaching időtartamát. Minimum 3, maximum 12 ülés egy ilyen folyamat hossza. Átlagban ennyi idő kell arra, hogy az Ügyfél helyzetét új nézőpontokból lássa, új megoldásait kidolgozza, és azok önálló alkalmazására készen álljon. Ne feledje, ez nem terápia! A Coach nem kíséri 3 hónapnál hosszabb ideig, akár évekig Ügyfelét, hiszen ha ezt tenné, akkor ez olyan lenne, mint amikor a szülő nem engedi önálló életre kelni felnőtt gyermekét, holott már megtanította mindenre, amire az önálló életben szüksége van. 
Ha jól végeztük a munkát, Ügyfelünk legkésőbb 3 hónap után újra saját szárnyára kap és boldogan, magabiztosan tart céljai felé.

S most lássuk, hogyan zárul a Coach és Ede első ülése!

Miután megszülettek a célok, kezdődhet a munka! Ede és a Coach beszélgetni kezdenek. Ede felsorolja mi mindent tett eddig azért, hogy állást találjon. Megvizsgálják mi volt sikeres ezek közül az akciók közül. Aztán megállapodnak abban, hogy elsőként azt fogja Ede eldönteni, hogy milyen munkakörök is érdeklik őt valójában. Ennek eldöntése érdekében, azt a feladatot kapja a Coach-tól, hogy a legközelebbi találkozóig gyűjtse össze az összes olyan állás lehetőséget, ami iránt érdeklődik.

Az első ülés véget ért. Ede most ismét reményt érez arra, hogy megoldódik élete nagy problémája és bizakodva vág neki a feladatnak. Ede egy csuda jó önismereti utazás kezdetén áll, tele várakozással, ami bizony már elég régen történt vele utoljára.

Ma belenéztünk, egy konkrét ügyben hogyan kezdődik a coaching folyamat. Remélem érzi már, hogy ez egy igazán izgalmas, kreatív, hasznos és kellemes tevékenység. 

Ha érdekli mi lesz Edével, várom a második ülésre! 

                                             Kóbor Virág az Ön Life Coach partnere
                                             virag.kobor kukac gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése