2014. június 16., hétfő

Ede célba ért

Kedves Olvasóm,

az ötödik üléséhez érkezett a coaching folyamat, amit nyomon követünk. Az elmúlt alkalom azzal zárult, hogy Ede felkészült az első állásinterjúra, házi feladatul pedig azt kapta, hogy alaposan nézzen utána a cégnek, ahová menni fog.

Ma is kiegyensúlyozottan érkezik Ede. Részletesen mesél a történtekről, azt mondja, nagyon jól ment a meghallgatás, olyannyira, hogy továbbjutott a második fordulóba. Igazán magabiztossá tette a fellépését a gyakorolt interjú és az elvégzett házi feladat. Valóban előnyös volt, hogy ismerte már a céget, ahová interjúra érkezett. Ezen kívül vár rá még két másik cégnél is első fordulós meghallgatás. Tehát összességében nagyon jól halad.

Emlékszik még, kedves Olvasó, hogy milyen hangulatban érkezett az első ülésre Ede és mit tűzött ki célul? Igen, igen jól emlékszik, Ede eléggé összezavarodva, elkeseredve érkezett, célja a coachinggal „magabiztosságot elérni az álláskeresésben” volt. 

Kérdezzük meg most Edét, hogy érzi magát, mit gondol, hol tart a kitűzött cél elérésében?

A Coach arra kéri Edét, hogy foglalja össze, mi minden történt vele, amióta együtt dolgoznak? Milyen felismerései voltak, miben változott, közelebb került-e kitűzött céljához, mint ahol az első találkozáskor állt? Ede összefoglalta, hogy mi minden történt az elmúlt hetekben.
Először is úgy érzi, hogy egy nagyon izgalmas önismereti utazáson vett részt. Nagyon sok olyan dolgot ismert fel önmagáról, amikről nem is tudott az elmúlt fél évszázadban. Sokkal értékesebbnek gondolja most magát szakmailag, mint eddig. Sikerei vannak, egyrészt a feladatok teljesítésében, másrészt az álláskeresésben is. Visszanyerte az önbizalmát, és ez kihat a magánélete több területére is. Beiratkozott például egy filmklubba, ahol hasonló korú társakkal néznek filmeket és beszélgetnek róluk. S bár a válása után úgy érezte, társ nélkül fogja leélni a hátralévő életét, de most úgy gondolja, hogy még új társat is találhat és ezentúl újra képes lesz minden tekintetben aktív életet élni. Egyszóval az a véleménye, hogy elérte a kitűzött célját, újra képes a hatékony álláskeresésre, magabiztos és elszánt.
 A Coach kifejezi örömét, hogy Ede így érzi, teljesen egyetért Edével abban, hogy ügyfele kijelölt célt elérte.

Ebben a történetben az ügyfél 5 ülés alatt elérte célját, megtanult magabiztosan állást keresni. Itt útjaik szétválnak. Most már nincs szüksége Edének további támogatásra, mert már képes önállóan és magabiztosan állást keresni.
Ahogyan korábbi írásomban elmondtam a coachingról, ez egy rövid idő alatt, látványos változások elérésére képes, segítő tevékenység, amely hamar sikerélményhez juttatja az ügyfelet.

Végig kísértük Edét a coaching folyamaton, most pedig elbúcsúzunk tőle, útjára engedjük, sok sikert kívánva neki a munka világában.

Ha Úgy érzi, önnek vagy a környezetében valakinek szüksége van rá, hogy egy Coach segítsen felismerni az útjába került akadályokat és eltüntetni őket onnan, ne habozzon, keressen meg! Várom levelét!

                                                         Kóbor Virág az Ön Life Coach partnere
                                                         virag.kobor kukac gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése