2014. június 12., csütörtök

„Ha egy üzlet egyszer beindul…..!”

Kedves Olvasóm,

remek napjai vannak a mi Edénknek. Visszanyerte önbizalmát, a feladatait sikeresen teljesíti és valahogy szebb és színesebb lett mostanában a világ körülötte. Kukkantsunk be most a negyedik találkozóra, mi is történik ma a coaching ülésen!

Ede érkezése után lelkes beszámolóba kezd arról, hogy mi minden történt a héten. Teljesen átírta az önéletrajzát – meséli – nem csupán az elmúlt hetekben felismert képességeit írta bele. Sokkal áttekinthetőbb, informatívabb, mi több, fiatalosabb lett. Na és a második feladatot is elvégezte a héten, 2 napig böngészte a hirdetéseket és 17 helyre el is küldte az új önéletrajzát. Ez pedig még semmi,– hadarja egyre lelkesebben – de 5 helyről már vissza is jeleztek! Igaz, hogy ezek közül kettő elutasította, egy pedig automata válasz volt, hogy megérkezett a jelentkezése, ám eddig ilyet sem igen kapott, ettől pedig nagyon bizonytalanul érezte magát. Ami azonban a legjobb, hogy két cég interjúra hívta!
„Ha egy üzlet egyszer beindul…..!” 
Talán hallott, lehet, hogy tapasztalt már Ön is olyat, hogy ha elég pozitívan áll egy ügyhöz, ha igazán el akarja érni valamely célját és elkezd érte tenni, akkor valahogy a világ is igazodik ehhez és szinte tálcán kínálja egyik lehetőséget a másik után. Vajon miért történik ez velünk, hogy kerül egyszer csak elénk valami, ami eddig „nem volt ott”. Vajon biztos, hogy nem volt ott? Meglátásom szerint a lehetőségek folyamatosan ott vannak körülöttünk, csupán nem vesszük észre, mert a tudatunk észlelésünk elé tesz valamilyen akadályt. Olyan ez, mint amikor a víz egy folyómederben folyik, fatörzsek dőlnek a mederbe, sziklák állják útját a víznek, aztán egyszer csak kiszélesedik a folyómeder, a víz egyre gyorsabban robog, amíg eléri a szikla peremet ahonnan parttalan zuhatagként, szabadon és gátak nélkül ömlik tovább. 

Ede esetében a behullott fatörzs az elbocsátás miatt kialakult önbizalom hiány, a szikla pedig, ami elállta az útját, amitől nem látta a lehetőségeit, egy hiedelem volt, mely szerint „50 év felett már nem lehet munkát találni, főleg nem olyat, amit szívesen végez az ember”. 
Aztán jött a Coach, megfogta ezeket az akadályokat, felismertette őket Edével, aztán jó messzire hajította őket Ede tudata elől, aki így most már újra látja maga körül a sok-sok lehetőséget, amit csak nyakon kell ragadnia és száguldhat szabadon a cél felé, akárcsak a vízesés.

Miután Ede előtt két állásinterjú áll, a Coach egy újabb feladatot kínál ügyfelének. Hogy minél magabiztosabb legyen Ede a meghallgatáson, játsszák most el ők ketten ezt a helyzetet! Nagyon tetszik Edének ez az ötlet, azonnal belemegy a játékba. A Coach a HR-es szerepébe bújik és elgyakorolnak egy teljes interjút. Ezután Ede összefoglalja, hogy érezte, hogyan sikerült ez a próba. Elhatározza, hogy mit fog másként csinálni az igazi találkozón és már magabiztosan áll az éles helyzet elé.

Végezetül ismét feladatot kap Ede. Alaposan járjon utána a két vállalatnak, ahová interjúra megy és minél több információt jegyezzen is meg róluk. Ennek nagy hasznát fogja venni a meghallgatáson.

Hősünk hamarosan megvívja első csatáját, felvértezve a Coach segítségével. Kívánjunk neki sok sikert, és ha kíváncsi, hogyan állt helyt Ede az első állás interjún, akkor tartson velem legközelebb is! 

Ha Úgy érzi, önnek vagy a környezetében valakinek szüksége van rá, hogy egy Coach segítsen felismerni az útjába került akadályokat és eltüntetni őket onnan, ne habozzon, keressen meg! Várom levelét!

                                                         Kóbor Virág az Ön Life Coach partnere
                                                         virag.kobor kukac gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése