2014. július 15., kedd

Álom vagy valóság?

Kedves Olvasóm,

a minap, a lányom leült a TV elé és kapcsolgatni kezdett a csatornák között.


Száguldozás az érzelmek hullámvasútján

Az egyik csatorna épp a sorozatait hirdette. Mindenféle "romantikus" szappanoperát reklámoztak, amiknek a története köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ez a csatorna ebből él. Ezeket a sorozatokat vetíti egész nap, és vannak emberek, akik egyiket nézik a másik után. Többnyire magányos emberek vagy olyanok, akik elégedetlenek a jelenlegi életükkel és szívesen elvonulnak egy ilyen álomvilágba.
Biztonságosabbnak tűnhet mások - nem valóságos - történetein keresztül, érzelmi hullámvasutakon száguldani, megélni egzotikus kalandokat, drámai helyzeteket, csalódást, vagy épp boldog egymásra találást, mint megélni valódi helyzeteket, átélni valódi érzelmeket.
De vajon megoldás ez? Vajon nem épp ezek az álomvilágban játszódó történetek okozzák az elégedetlenséget a valósággal?

Több embertípusból összerakott karakterek vonzásában

Léteznek-e olyan ideális nők, akik reggel ébredéskor is gyönyörűen sminkeltek, frizurájuk olyan, mintha épp akkor érkeztek volna a fodrásztól, testük pedig 40-50 évesen is olyan, mint egy 20 éves topmodellé? Lehetséges, hogy e mellé a külső mellé még egy angyali, mindenkit megértő, soha nem hisztiző, az otthon melegét őrző, 3-4 gyerekes családanya legyen a főhősnő?
Vannak-e olyan pasik, akik elképesztően izmosak, férfiasak, igazi rossz fiúk, és emellett lágy lelkű, a nőket megértő, romantikus filmeken elérzékenyülő, gondoskodó családapák, akik otthon, szombatonként füvet nyírnak?
S lehetséges-e mindezen fantasztikus képességek mellé, hogy a szereplők káprázatos fényűzésben élik mindennapjaikat, amibe naponta több drámai esemény és romantikus boldog történés is belefér?


A való világunkban nem lehetünk boldogok?!

Ha ilyen társak és ilyen élet után vágyakozunk, vajon lehetünk-e elégedettek az "igazi" életünkkel? Ha a televízió előtt "punnyadunk", zokogunk és esszük a chipset megvalósíthatóak-e a csillogó, sorozatbéli világ elemei? És a mindennapokban megtalálhatjuk-e a romantikát, az igazi szerelmet, a boldogságot?

Ha nem érzi jól magát úgy, ahogy van, ott ahol van, abban a helyzetben, amiben van, akkor ne az álomvilágot válassza! Ne a főhős életét élje virtuálisan! Ne az ő örömeinek örüljön és ne az ő fájdalmain, csalódásain zokogjon!

Jöjjön el hozzám, nézzen bele a tükörbe, amit Ön elé tartok és találja meg benne azt a képet, ami boldoggá tenné Önt a saját életében!


Biztosíthatom, hogy izgalmas önismereti utazáson vesz majd részt, örömökkel, meglepő felismerésekkel, valódi, vonzó célokkal.

                                                                            Kóbor Virág, az Ön Life-coach partnere,
                                                                            virag.kobor kukac gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése